Prijavi se

Plesna šola V.I.P. Dance je v sodelovanju s Supernovo Koper, v soboto 5. marca 2016, organizirala že 4. tradicionalno mednarodno bitko uličnih plesov.

Med seboj se je pomerilo kar 84 plesalcev in to v treh kategorijah: Hip Hop 1 vs 1, Break Dance začetniki 1 vs 1 ter Break Dance profesionalci 2 vs 2. Sodniško vrstico so sestavljali: Janez Ječnik (SLO), poznan kot Bboy Jay, vsestranski plesalec Manuel Svetlina oz. Bboy Alister (ITA) ter powermovaš Kristijan Mihalič a.k.a. Don Kiki (HR).

V kategoriji Break Dance je med 24 solisti začetniki, zmago slavil Luca Barbato (ITA).

V finalu kategorije Hip Hop sta se pomerila Marko Steglar (SLO) in Lia Lačen (SLO). Sodnike je s svojo prisotnostjo in kreativnostjo bolj prepričal Kamničan Marko.

V kategorji Break Dance PRO so napeto plesno zgodbo četrt finala soustvarjali plesalci skupine Infila Skillz (Fabian Fernandez (CO) in Francesco Bressan (ITA)), par Bboy The King in Bboy Soul Prise, Miro (HR) v paru z Bboy Runner (ITA), Italjanski par Scegia & Franz, plesalca iz skupine Go-Breakers Tim Babnik (SLO) in Mark Redelonghi (SLO)) ter ekipi Underground Killa in The Fameia. Slednji dve ekipi sta se tudi pomerili v finalu. Sodnike sta najbolj navdušila in s svojim nastopom prepričala plesalca skupine The Fameia.

Zmagovalci tokratne mednarodne bitke uličnih plesov so za nagrado prejeli oblačila sponzorja Imot.si – spletna trgovina z oblačili večkratnega svetovnega prvaka v Break Danceu Tomija Čineja.

Dogajanje so med odmori popestrili plesalci Plesne šole V.I.P. Dance, za raznovrstno plesno glasbo pa je poskrbel Dj Kev-O. Program je povezoval idejni vodja projekta Edi Činej.